Saltar al contingut principal

Lliurament dels premis del 14è concurs Planter de Sondeigs i Experiments

El dijous 1 de juny es va celebrar l'acte de lliurament de premis i diplomes del 14è concurs Planter de Sondeigs i Experiments, organitzat per la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la Universitat Politècnica de Catalunya, la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona i la Facultat de Ciències de la Universitat Autònoma de Barcelona, i que compta amb el suport i la participació, entre d'altres, de l'Idescat.

El primer premi de la categoria 1r i 2n d'ESO va ser per al treball que porta per títol El cistell de la compra: on surt més econòmic comprar fruita i verdura, de l'Institut Josep Lladonosa. El guanyador de la categoria 3r i 4t d'ESO va ser el treball Evolucionem pas a pas? Tocant de peus a terra: llums i ombres, de l'Institut Caterina Albert. Finalment, el primer premi de la categoria Batxillerat i cicles formatius el va aconseguir el treball titulat Seguretat a les xarxes, de l'Institut Damià Campeny.

A més, el premi especial que atorga l'Idescat al millor treball (de qualsevol curs) d'entre els que han utilitzat dades de l'estadística pública el va obtenir el treball titulat Salud mental ¿Hablamos?, de l’Escola Sagrada Familia-Horta.

Com a novetat de l'any passat, tots els treballs que es presentaven al concurs havien d’incorporar un vídeo amb una breu explicació. El primer premi als millors vídeos presentats va ser, ex aequo, per a La percepció dels colors, del Centre Lestonnac, i per a Les migracions a Catalunya des de la resta d'Espanya en els últims 30 anys, de l'Escola Arrels.