Saltar al contingut principal

Noms dels nadons. 2022

Leo (433) va ser, per primera vegada, el nom més posat als nens nascuts a Catalunya l’any 2022, i Júlia/Julia (440) es manté des del 2017 com el nom més posat entre les nenes.

Respecte als nens, Marc (398) va passar a ocupar la tercera posició per darrere de Leo i Nil (425), després d’haver encapçalat el rànquing del nom de nadó més freqüent des que es va iniciar l’estadística de l’onomàstica l’any 1977. Pel que fa a les nenes, després de Júlia/Julia, Ona (414) va ser el nom més freqüent, seguit de Martina (396), Mia (372) i Lucía (357).

Per àmbits del Pla territorial, Leo va ser el nom més posat a l'àmbit Metropolità, al Camp de Tarragona i al Penedès. Jan va ser el més freqüent a les Comarques Gironines, a Ponent, a les Comarques Centrals i a l’Alt Pirineu i Aran, mentre que Marc només va ser el nom més freqüent a les Terres de l’Ebre.

Júlia/Julia va ser el nom més freqüent de les nenes nascudes a l’àmbit Metropolità, les Comarques Gironines, el Camp de Tarragona i el Penedès. Martina va ser el més posat a les Terres de l’Ebre, Ona a Ponent, Jana a les Comarques Centrals i Laia a l’Alt Pirineu i Aran.