Estadística de l'activitat en càmpings. 2017. Dades definitives

El nombre de pernoctacions en els càmpings va créixer un 7,1% a Catalunya l'any 2017, segons dades definitives de l'Enquesta d'ocupació en càmpings. Segons l'origen dels viatgers, les pernoctacions del turisme domèstic van augmentar un 7,8%: un 5,8% les dels catalans i un 24,0% les dels viatgers procedents de la resta d'Espanya; les del turisme estranger van augmentar un 6,6%. Per marques turístiques, Costa Brava i Costa Daurada són les que van registrar més pernoctacions amb increments anuals del 6,9% i del 7,0% respectivament. D'altra banda, el nombre de viatgers va augmentar un 8,5% anual.

L'Enquesta d'ocupació en càmpings és una de les principals fonts estadístiques per mesurar l'activitat turística, tant des del punt de vista de l'oferta com de la demanda. És una operació que realitza mensualment l'INE i que, per a Catalunya, proporciona informació trimestral sobre els viatgers, les pernoctacions i el grau d'ocupació dels càmpings. L'Idescat fa una explotació d'aquestes variables segons l'origen dels viatgers i la categoria de l'establiment i per marques turístiques.

A partir del gener del 2016, amb motiu de la creació de la comarca del Moianès, els municipis de Castellcir, Castellterçol, Granera i Sant Quirze Safaja (que formaven part de la marca Costa Barcelona), passen a integrar-se a la marca Paisatges de Barcelona.

Sou aquí:

  • Novetats
  • Estadística de l'activitat en càmpings. 2017. Dades definitives
  • Twitter
  • LinkedIn