Saltar al contingut principal

Lliurament dels premis del 12è concurs Planter de Sondeigs i Experiments

El divendres 28 de maig es va celebrar en línia l'acte de lliurament de premis i diplomes del 12è concurs Planter de Sondeigs i Experiments, organitzat per la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la Universitat Politècnica de Catalunya, la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona i la Facultat de Ciències de la Universitat Autònoma de Barcelona, i que compta amb el suport i la participació, entre d'altres, de l'Idescat.

El primer premi de la categoria 1r i 2n d'ESO va ser ex aequo per al treball que porta per títol Pelar patates, de l'Institut Caterina Albert i El bàsquet femení, el gran beneficiat per la covid, de l'Institut Ciutat de Balaguer. El primer premi de la categoria 3r i 4t ''ESO va ser per al treball El soroll i com afecta la nostra salut, del Col·legi Regina Carmeli. Finalment, el primer premi de la categoria batxillerat i cicles formatius va ser per al treball titulat El futur brilla més sobre un mantell verd?, del Col·legi Bon Salvador.

D'altra banda, el premi especial que atorga l'Idescat al millor treball (de qualsevol curs) d'entre els que han utilitzat dades de l'estadística pública va ser per al treball titulat Sedentarism, obesity and other weight-related issues in the younger population, de l’Institut Jaume Vicens Vives.

Aquest any, amb motiu de l'Any FME 2020-2021 dedicat a Florence Nightingale, hi ha hagut una menció especial per a aquells treballs relacionats amb la salut i les dades: El no convidat: incidència del virus covid a l'INS Terra Alta, de l'Institut Terra Alta.