Saltar al contingut principal

Estadística de l'activitat en allotjaments de turisme rural. T1/2020

El nombre de pernoctacions en establiments de turisme rural disminueix un 15,3% interanual a Catalunya al primer trimestre del 2020, segons dades provisionals de l'Enquesta d'ocupació en allotjaments de turisme rural.

Segons l'origen dels viatgers, el nombre de pernoctacions de turisme domèstic decreix un 16,7% (el turisme català disminueix un 17,4% i el procedent de la resta de l'Estat un 5,7%) i pel que fa al turisme estranger, aquest decreix un 1,5%.

D'altra banda, el nombre de viatgers registrats en els establiments de turisme rural disminueix un 22,4% interanual.

L'entrada en vigor de l'Ordre SND/257/2020, de 19 de març, per la qual es declara la suspensió de l'obertura al públic d'establiments d'allotjament turístic d'acord amb l'article 10.6 del Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, ha generat una situació sense precedents en la recollida de dades de l'enquesta. Al tancament progressiu des del 19 de març i la suspensió total de l'activitat a partir del 26 de març, s'hi ha d'afegir la dificultat en la recollida de la informació pel tancament dels establiments, fet que ha reduït la taxa de resposta i la qualitat de les dades estimades respecte a un mes normal. Per aquest motiu, s'ofereixen dades per a Catalunya però no per a les marques turístiques.