Saltar al contingut principal

El Govern aprova la nova Classificació catalana d’educació 2020 (CCED 2020)

El Govern aprova la nova Classificació catalana d'educació (CCED 2020), que és una revisió completa de l'estructura de l'antiga CCED 2000 per tal de disposar d'un sistema de codificació que permeti tractar la informació sobre educació i formació de manera uniforme amb finalitats estadístiques. Aquesta classificació ha estat elaborada per l'nstitut d’Estadística de Catalunya amb l'assessorament terminològic del TERMCAT, alhora que incorpora les propostes dels organismes que produeixen estadística oficial, principalment els departaments de la Generalitat de Catalunya.

La CCED 2020 s'adapta a la Classificació internacional normalitzada d'educació 2011 (CINE 2011), aprovada per la 36a Conferència General de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO), d'àmbit internacional, i a la nova Classificació nacional d'educació 2014 (CNED 2014), d'àmbit estatal.

Les classificacions estadístiques oficials són instruments estadístics necessaris per a la recollida, el tractament i la difusió de dades estadístiques per tal de garantir la comparabilitat de la informació en l'espai i el temps.

Coincidint amb l’aprovació d’aquesta Classificació, l’Idescat renova l’apartat Classificacions estadístiques de la web.